• Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Goede service!
  • De mooiste kunstplanten
  • Veilig betalen met iDeal

wat is het verschil?

Er is veel verschil tussen losse takken en planten in een pot die al voorgesorteerd zijn. Zo kun je kunstwerken maken met verschillende soorten losse takken en zijn deze vaak een stuk goedkoper. Of je kiest voor gemak door een ‘kant en klare’ plant in pot te kopen. Hieronder leggen wij uit waar je op moet letten.

Pot:

Een plant zit vaak al vast in een pot. Deze pot is voorral bedoeld om de plant stabiliteit te geven. Het is vaak een klein zwart potje waar beton in gegoten is. In het beton komt dan de plant stevig vast te zitten en krijgt het potje gewicht. In sommige gevallen is het beton afgedekt met kunstaarde.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de plant met vastzittende pot en kunstaarde zo op je kantoor of thuis neer te zetten, of  ‘omplanten’ in een mooie overpot om er zo een eigen twist aan te geven.

Voor het omplanten kun je naar de pagina ‘hoe plant ik een kunstplant‘ .

Voor de keuze en ‘uitleg over het vulmiddel‘ hebben wij uiteraard ook een pagina gemaakt.

Losse tak:

Een lose tak (bladsteker of hangtak) heb je in alle soorten en maten.  Het kunnen ook volledige planten zijn van meer dan 1 meter.

Doordat deze niet vast zitten in een pot en met transport veel minder ruimte in nemen zijn deze vaak aanzienlijk goedkoper. Je moet wel rekening houden dat deze dus nog wel vastgemaakt moeten worden en altijd een losse pot nodig hebben. Je kunt voor de kleinere modellen bijvoorbeeld oase gebruiken om ervoor te zorgen dat het stevig vast staat in de pot. Heb je een hele grote bladsteker (van bijvoorbeeld 1 meter) dan kan het zijn dat enkel oase niet voldoende stevigheid biedt, Graaf de oase  dan bijvoorbeeld in zand of maak hem vast met een schroef, klem en/of lijm. Omdat je bij een bladsteker gebruik maakt van een montage die je liever niet aan je gasten wil laten zien, dan kun je de bovenste laag van de pot waar je hem in hebt gemonteerd vullen met vulmiddel. (cacaodoppen, schors, snippers, of kokosbedekker).

Wil je meer informatie over ‘het planten van een kunstplant‘, ga dan naar de pagina.

Wil je meer informatie over ‘het vulmiddel’, ga dan naar de pagina over de soorten en maten (link naar die pagina).