• Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Goede service!
  • De mooiste kunstplanten
  • Veilig betalen met iDeal

Het planten van een kunstplant

Het planten van een kunstplant is eenvoudiger dan het planten van een traditionele plant.

Er zijn wel andere middelen die je gebruikt en het werk is wat schoner en verloopt iets anders. Eerst stel je de plant samen zodat alle takken verwerkt zijn en er een beeld ontstaat van je plant. De overpot die je gekozen hebt wordt gevuld met een bodem hydro korrels met eventueel wat zand als dat nodig is voor het gewicht. Hiermee zet je de plant op de goede hoogte in de overpot. Daarna vul je verder af met hydro korrels of cacaodoppen zodat de plant in het midden van de pot blijft. Voor de afwerking van de toplaag kan je ook andere materialen kiezen die passen bij de omgeving of die passen bij de overpot. Zo eenvoudig kan het zijn voor een prachtig resultaat.

stap 1. de pot

Kies een sierlijke overpot die past bij de plant en de ruimte, en houd er rekening mee dat de pot altijd groter moet zijn dan de pot waar de plant in vastgemaakt zit. Plaats de pot op een stabiele ondergrond

B. for studio rond Zwart

stap 2.

Bedek de bodum van de pot eventueel met een beetje vulmiddel om de plant wat hoger uit de pot te laten komen. hiervoor kun je het beste gebruik maken van hydro korrels omdat dit stevig en fijn van stuctuur is.

Dennen boomschors M

stap 3.

Plaats de plant met de vaste pot in de sierlijke overpot, zorg ervoor dat de vaste pot onder de rand van de sierpot uitkomt. dit kun je naar wens maken door er meer of juist minder vulmiddel onder te strooien zodat je het meeste plezier hebt van jouw mooie kunstplant.

Olifantsoor

stap 5.

druk het vulmiddel (bijv. de hydro korrels) langs de lege ruimte tussen de potten stevig aan, dit zorgt ervoor dat de pot vast en recht blijft staan.

als de plant stevig in de overpot zit, kun je indien gewenst de de bovenste laag bedekken met een ander sierlijk vulmiddel zoals cacaodoppen. dit is enkel voor het oog en dus afhankelijk van smaak en ruimte.

Cacaodoppen M