• Gratis verzending vanaf € 25,-
  • Goede service!
  • De mooiste kunstplanten
  • Veilig betalen met iDeal

Cacaodoppen, snippers, kokos, schors of hydrokorrels?

Vulmiddel

Er zijn vele verschillende vul en decoratie mogelijkheden om jouw plant perfect aan te laten sluiten op de pot en in de ruimte.

In deze blog vertellen wij jou waarom wij gekozen hebben voor de verschillende vulmiddelen in ons assortiment. En we vertellen uiteraard ook wat de voordelen en nadelen per soort zijn. Want buiten de decoratieve kwaliteiten, kan het ook zorgen voor stabiliteit. Je wilt natuurlijk niet dat die mooie nieuwe plant uit de pot valt!

Cacaodoppen

De naam zegt het al, dit mooie vulmiddel bestaat letterlijk uit de doppen die afkomstig zijn van de cacaobonen. In het begin zal je de geur van chocolade ook nog ruiken en dat is heerlijk kan ik je vertellen. Buiten dat het lekker ruikt is het prachtig om te zien. Dit vulmiddel is eigenlijk enkel bestemd voor de bovenste laag. Het is namelijk niet stevig. Zet je er je plant boven op dan verkruimelt het als chips en om een pot te vullen heb je dan wel echt veel cacaodoppen nodig. Gebruik voor de vulling en stevigheid schors of snipper, dit zorgt voor een stevige montage van de plant in de pot (een losse tak natuurlijk eerst in de oase) en vul de bovenste 5 tot 10cm van de pot met de cacaodoppen. Zorg dat de bovenste laag met doppen dik genoeg is zodat je geen ander vulmiddel of betonnen pot of oase blok meer ziet.

Hout snippers

Houtsnippers zijn er van vele bomen en hebben allemaal hun eigen karakteristieke uitstraling. Het is mooi vulmiddel om te zien en je kan er planten redelijk stevig mee vastzetten. Het stevig vastzetten is wel erg afhankelijk van de grootte van de snippers, hoe fijner de snipper hoe meer loze ruimte ze zullen opvullen. De snippers die wij aanbieden zijn redelijk groot, hiervoor zijn ze goed geschikt als afdeklaag. Maar voor het goed vastzetten van planten in potten adviseren wij hydro korrels, afdekken met snippers kan uiteraard wel. Pak hiervoor de bovenste 10 cm van de pot.

Boomschors

Er zijn verschillende soorten boomschors te verkrijgen. Wij gebruiken veelal schors van dennenbomen, dit ziet er niet alleen leuk uit maar ruikt de eerste weken ook nog heerlijk. Schors is geweldig om je potten mee af te toppen. Het is betaalbaar en weegt niet zo veel zodat de pot nog wel te tillen is. Je kunt het dus onder alle andere vulmiddelen gebruiken. Gebruik boomschors als afdeklaag want dit product mag gezien worden. MUST HAVE!

kokosdekker

Kokosdekker is het product dat overblijft als je een kokosnoot schoonmaakt. Deze buitenste schil is prachtig voor de tropische kunstplanten. Het is een zacht materiaal met draden die een klein beetje pluizig aanvoelen. Voor kleinere planten (S, M) kun je hem als vuller goed gebruiken om de planten stevigheid te bieden in de bloempot. Voor grotere planten adviseren wij de plant eerst stabiel te zetten met hydro korrels en de bovenste 10 tot 15 cm te bedekken met de kokosdekker. De prachtig bruine kleur komt dan nog steeds goed tot zijn recht.

Hydrokorrels

Deze Hydrokorrels zijn kleine lichtgewicht kleisteentjes. Voor kuntsplanten gebruik je dit natuurlijke materiaal als vulmiddel voor de pot. Hierdoor kan de plant niet meer bewegen en zal deze een vaste plaats krijgen in de pot. Dit vulmiddel is geschikt voor Maat M tot XL. De Hydrokorrels zijn voor de bodem en de toplaag te gebruiken. Zo zal dit vulmiddel als bodembedekker een natuurlijke uitstraling geven.  De Korrels zijn droog en absorberen vocht hierdoor blijft het vulmiddel altijd droog.

De perfecte combinatie

Bekijk ons assortiment om erachter te komen welke kunstplant perfect past bij uw interieur.

Winkel